Ny uppdatering

Hej
Hamnade framför internet även idag. Igår gjorde vi ett helt fantastiskt fint dyk med dykskolan på Inhaca. Säkerheten var inte på topp eller snarare det sämsta man kan tänka sig. Att ingen försvann i mörkret och vågorna är ett mirakel. Vi såg STORA fiskar, kuddsjöstjärnor, räkor och languster samt dom farliga stenfiskarna, dock inga hajar.
Projektet löper vidare och är för tillfället väldigt glassigt. Idag har jag legat framme i båten med en GPS i ena handen och en penna i andra medan Linus och Johan arbetat med kamerorna. Snart kommer det dock bli hårt arbete när stora betongklumpar ska ner i vattnet på våra fasta lokaler. Solen är väldigt stark och det är fortfarande solfaktor 50 och 30 som gäller.
Gällande mat så grillar vi en hel del fisk och kyckling, det är dock ont om frukt och grönsaker men ibland får vi tag i tomater gurka och paprika i byn.
på återseende
/Brunettsandra

Inhaca första rapport

Version:1.0 StartHTML:0000000174 EndHTML:0000005037 StartFragment:0000002715 EndFragment:0000005001 SourceURL:file://localhost/Volumes/My%20Passport/Sandra/sandra.docx

Hej

Nu har vi varit på Inhaca i 9 dagar. Hittills har vi dykt varje dag för att hitta bra sites där vi kan filma. Eftersom vi letar efter strömmande vatten är sikten inte det bästa och strömmen är ibland så stark att det inte går att röra sig mot strömriktningen.

På stationen har vi ett skorpion område och ett spindelområde. Utanför rummet finns det grön mamba i trädet och i busken bor det en kameleont, vi passerar ett gäng flamingos på väg ut med båten nästan varje dag och igår såg vi delfiner innan vi hoppade i vattnet, kanske jag kan skippa safarin.

Vissa källor säger att det simmar både tjurhaj och tigerhaj i området, vilket har resulterat i att Linus införskaffat en sharkshield som ska skydda teamet. Trots tryggheten så är det inte helt smärtfritt eftersom Linus har blivit strömförande och det gäller att hålla sig på rep längs avstånd om stötarna inte ska gå genom kroppen och ut i tänderna.

Igår kom Linus hem med en kingfish som vägde 12 kilo, vilken styckades upp i kotletter och sedan blev det grillning och en fantastisk middag som avslutades med en eld på stranden.

So far so good

Jag kan tyvärr inte kommunicera med omvärlden så ofta eftersom internet är nedlagt på stationen. Vi kan dock gå längs med stranden in till den lilla byn och maila på hotellet, vilket tar ca 1 timme och det är viktigt att passa tidvattnet.

Nu ska vi ut och dyka vid banco de china, vilket enligt Linus källor ska vara det hajtätaste området på Inhaca.

Kramar


Snart på väg

Det är torsdag natt och jag packar, fattar inte hur jag ska få ner all dykutrustning och kläder i ryggsäcken. Charlie puttar på mig ovetande om att jag snart överger honom i 9 veckor, hemskt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0